Paneuritmie

Joke Buringa

Vibrational Catalyst

"Respond to Every Call that

Excites Your Spirit."

Rumi

Peter DEUNOV ook bekend als Beinsa DOUNO

MEDEDELING:

 

Paneuritmie leren of oefenen? Vanaf september 2017 zou ik graag regelmatig ergens in de Randstad oefenen.

 

Via mij zijn de muziek, de Nederlandse teksten en de beschrijving van de dansen - indien gewenst - tegen een redeliijke vergoeding voor de samensteller Jeanette Koelewijn beschikbaar.

 

Naast de traditionele dansen zijn er ook 24 moderne: voor de 12 planeten en de 12 sterrenbeelden om ons op uit te leven.

 

Gebruik het contact formulier of bel voor verdere informatie.

 

 

De eerste 10 dansen zijn hier boven te zien. Op YouTube zijn ze allemaal te bekijken (video tutorial 2007).

In zijn lessen benadrukte Peter Deunov het belang van liefde, wijsheid, waarheid, rechtvaardigheid en deugdzaamheid. Hij creëerde paneuritmie om mensen te helpen volgens deze principes te leven. De Witte Broederschap houdt zijn gedachtengoed in ere. Jaarlijks, op 19 augustus, komen volgelingen uit de hele wereld naar het Rila meer in Bulgarije om in de ochtend de dansen uit te voeren. Albert Einstein was zo onder de indruk van Peter Deunov dat hij opmerkte: "De hele wereld buigt voor mij, maar ik buig voor Meester Peter Deunov uit Bulgarije."

PANEURITMIE VOOR BEWUST LEVEN

 

Paneuritmie is een zorgvuldig op elkaar afgestemde combinatie van tekst, muziek en beweging die bijdraagt aan het afstemmen van de individuele energie op de universele energie of het kosmische ritme. De dansen worden bij voorkeur in de ochtend uitgevoerd, in een groep, buiten in de natuur. De deelnemers lopen daarbij in een cirkel (spiraal) tegen de klok in.

 

Het is ontwikkeld door de Bulgaarse wijsgeer Peter Deunov, ook bekend als Beinsa Douno (1864-1944). Deunov werd geboren in de omgeving van Varna (Bulgarije) tijdens het Ottomaanse Rijk en studeerde af in de theologie en medische wetenschappen aan de Universiteit van Boston. Daarna, in 1895, keerde hij terug naar Bulgarije om les te geven in theologie en filosofie. Ook richtte hij de Witte Broederschap op.

 

 

Copyright © Joke Buringa 2017

Copyright @Joke Buringa 2017 All Rights Reserved